„I am George Grigore, definitely I am not Harry Potter, but I will try to do some magic as a videographer at your wedding”. Cu acest mesaj esti intampinat daca vrei sa il cunosti mai bine pe George, pe site-ul personal 🙂
Pe langa un portofoliu de apreciat, seriozitatea a fost unul dintre criteriile principale de care am tinut cont, atunci cand am cautat colaboratori pentru organizarea concursului anual de videografie de nunta. George Grigore se numara printre cei care ne-au fost recomandati, iar acum, dupa 2 ani de parteneriat, putem sa va confirmam aceste calitati.
Pentru cei care vor sa afle mai multe despre George, fie ca sunt viitori clienti sau colegi de breasla, am realizat un amplu interviu, pe care il puteti citi in randurile de mai jos. Enjoy!

Sa incepem…

De cand exista George Grigore Videography si de ce ai ales videografia de nunta?

Uitandu-ma la primul meu videoclip postat pe contul de Vimeo, imi dau seama ca brandul meu exista de peste patru ani. Pot spune insa ca primul eveniment in calitate de cameraman l-am avut in 2001, la frageda varsta de 15 ani. M-am nascut si am locuit pana la varsta de 18 ani intr-un sat la 100 km de Brasov.

Bunicul meu a fost muzicant la nunti, tatal meu continua să fie inca, motiv pentru care, oarecum, drumul artistic l-am avut batatorit. Am descoperit intre timp fotografia, iar trecerea de la ‘’filmaci’’ la videograf a fost usoara si naturală.

Cum ti-ai caracteriza stilul videoclipurilor tale in cateva cuvinte?

Nu pot spune ca am un stil anume. In general, incerc ca fiecare videoclip sa fie pe stilul clientilor, dar in timp mi-am dat seama ca majoritatea clientilor isi doresc ceea ce vad in portofoliul meu, iar atunci fac tot posibilul sa intersectez evolutia stilului meu cu doleantele lor.

Care este publicul tau tinta? Cum i-ai descrie pe cei care relationeaza cu stilul tau si care il apreciaza?

Publicul meu tinta este un public educat, in primul rand. Dar daca ar fi sa il descriu din prisma mai multor experiente as spune ca sunt tineri dintr-o clasa sociala peste medie, care apreciaza amintirile mai mult decat majoritatea populatiei.

Despre videografia de nunta si clienti

Filmezi singur sau cu unul / mai multi asistenti? Care este rolul fiecarui membru in echipa? Care sunt atributiile videografului principal si care sunt cele ale asistentului?

Niciodata nu merg la un eveniment singur. Este aproape imposibil sa surprinzi unele cadre de baza in filmul nuntii daca esti ocupat cu caratul echipamentului sau faci rugaminti ‘’fierbinti’’ la vreun preot sa-ti aprobe cablarea cu o lavalieră. In functie de eveniment, suntem doi sau trei videografi in echipa.

Nunta fiind un eveniment restrans prefer cel putin in prima parte a nuntii sa fim prezenti 2 videografi. Per ansamblu, răspunsul la această întrebare variază destul de mult, dar in general, videograful principal surprinde fiecare cadru din cel mai bun unghi (folosind o lentila care sa duca audienta cat mai aproape de personajele principale ) iar cel secundar incearca sa suprinda anumite reactii si emotii care dau un plus de valoare filmului.

Cate nunti filmezi in fiecare an?

Incerc sa nu contractez mai mult de 20, pe langa nunti fiind preocupat și de evenimente corporate. În altă ordine de idei, imi doresc ca anul acesta sa îmi aloc mai mult timp mie.

Ai un moment preferat in desfasurarea unei nunti? Daca da, care este acela?

Pregatiriile pentru mine sunt foarte importante si reprezintă momentul preferat din nunta. In acele clipe vezi emotiile oamenilor, empatizezi cu ei si simti ca ai un oarecare control in calitate de videograf.

În mod evident însă, sunt multe momente frumoase intr-o nunta. Per total, cred ca pentru noi, prestatorii de servicii, venirea tortului este o altă parte atrăgătoare din desfasurator. 🙂

Ai vreo locatie preferata pentru filmari? Unde consideri ca poti realiza cele mai reusite filmari?

Personal consider ca frumusetea unei nunti este data de miri si invitati. Evident, o locatie pentru pregatiri luminoasa, o biserica frumoasa si o sala de evenimente cu o iluminare buna, pentru acest tip de evenimente ajuta mult la realizarea unui film bun. Din păcate, fără oameni zâmbitori, optimiști, încărcați de energii pozitive, e ca si cum ai imbutelia un vin prost intr-o sticla frumoasa.

Pentru clienti

Care este efortul de editare dupa o nunta (numar aproximativ de zile dedicat acestui proces) si in ce consta, pe intelesul unui client?

Nefiind un domeniu in care sa faci totul mecanic, editarea dureaza mai mult sau mai puțin de la un eveniment la altul. Este partea cea mai complexa din tot procesul, deoarece avem extrem de multa informatie, atat video cat si audio, care trebuie parcursă și editata.

Se intampla ca in timpul nuntii sa nu obtii expunerea perfecta sau culoarea corecta si atunci pe fiecare cadru in parte, de la fiecare camera, conținutul trebuie verificat si corectat. La fel si pe partea audio, se intampla ca anumita sunete din mediu ambiental sa nu poată fi controlate, ceea ce duce la cresterea volumului de munca. Aceasta este doar partea de editare primara, deci in functie de eveniment si inspiratie poate dura de la o saptamana la cateva saptamani.

Care este timpul mediu de livrare a materialelor pentru o nunta?

Intre cinci si sapte luni. Personal, nu consider ca timpul de livrare este principala caracteristica in alegerea videografului pentru nunta. Merg de la premiza că lucrez la realizarea unei amintiri pentru o viata, nu pentru un an.

Ce primeste clientul la finalul contractului? Sub ce forma sunt livrate materialele?

Pana anul trecut clientul primea la finalul contractului un Blu-ray si un dvd intr-o carcasa de piele sau hardcover ce continea filmul nuntii si un clip cu highlights. Pentru anul acesta caut o solutie eleganta de livrare pe stick usb. Inca lucrez la finisarea unui format reinventat, prietenos și estetic. 🙂

3 sfaturi pe care le-ai oferi oricarui client!

1.Sa angajeze un wedding planner
2. Sa nu apeleze la un prestator de servicii daca simte ca acesta nu este potrivit pentru nunta sa și nu rezonează cu viziunea personala asupra evenimentului .
3. Sa încerce se bucure de ziua nuntii

Care consideri ca ar trebui sa fie criteriile de care sa tina cont un client atunci cand isi alege un videograf?

Sa ii placa ca om si sa nu-l aleaga pentru pret. Uneori, un videograf accesibil poate fi scump raportat la ce ofera. In rest, portofoliul ar trebui să își spună cuvantul.

Sectiune de inspiratie pentru clienti

Videografii, alaturi de fotografi, sunt probabil cei mai buni critici de nunta, pentru ca, prin natura jobului, sunt nevoiti sa “citeasca din scoarta in scoarta” tot evenimentul ca sa poata surprinde si extrage cele mai inspirate cadre. De aceea, am ales sa includem in interviurile noastre cateva intrebari pe care probabil orice mireasa ar vrea sa le adreseze cuiva care a vazut de-a lungul vietii sale sute de nunti.

3 locatii de nunta preferate (dintre cele in care ai filmat).

Palatul Bragadiru
La Seratta
Aurelius

Preferinta personala: doar DJ sau DJ plus formatie? De ce?

Dj plus formatie. Se completeaza intre ei .

3 formatii / DJ preferate.

Kontraband
Trupa Feelings
Colors in Stereo

Preferinta personala: cununia religioasa in biserica sau in aer liber?

In biserica, daca religia este ortodoxa sau catolica.

3 Idei interesante de marturii.

Este domeniul wedding plannerului si tine mult de tema nuntii.

Preferinta personala: nunta de zi sau de noapte? Intai ca invitat si apoi ca videograf.

…Nunta de zi in ambele cazuri.

Nunta de sambata vs nunta de duminica. Ce preferi din postura de invitat? Dar ca videograf?

Nunta de sambata in ambele cazuri.

Exercitiu de sinceritate

Daca maine ai fi mire / mireasa, ce videograf de nunta din Romania ti-ai dori sa iti filmeze propria nunta si de ce? Ce valori apreciezi in mod deosebit la acest videograf, din postura de client? O singura varianta! 🙂

Calin Manescu. Chiar el a filmat in prima parte a nuntii mele 🙂 . Este un adevarat profesionist in acest domeniu dar principala lui calitate este de om.

Numeste, te rog, 3 videografi de nunta din Romania pe care ii apreciezi, tinand cont de stilul, portofoliul si experienta acestora.

Calin Manescu
Dragos Badicu
Radu Bejan

Dar din afara?

Joe Simon
Bob Nicolas
ArtIsland

De interes pentru videografi

Cum ai evoluat si cum iti perfectionezi cunostintele tehnice? Participi la seminarii, workshopuri, inveti singur, faci schimburi de experienta cu alti colegi?

In general invat singur. Din tutoriale online, din greseli pe care le observ in timpul editarii, dar schimbul de experienta cu colegii de breaslă este de un real ajutor.

Ce sfaturi le-ati da videografilor aflati la inceput de drum? Care crezi ca sunt pasii necesari pe care trebuie sa ii urmeze un videograf aflat la inceput de drum, pentru a deveni un videograf profesionist de nunta?

Sa studieze fotografia, sa participe alaturi de videografi cu experienta la evenimente si sa exerseze mult. La nunta nu ai dubla. 🙂

Ce parere ai despre workshop-urile de videografi de nunta? Ai participat la astfel de workshop-uri? Ai organizat? Care ti s-au parut cele mai utile? Ce workshop-uri recomanzi?

Sunt de un real ajutor daca detii baza. Am participat la un singur workshop din pacate. Spun din pacate deoarece timpul nu imi permite sa particip la mai multe.

Recomand workshop-urile realizate de Munteanu Gheorghita in colaborare cu videografi din afara tarii.

Profilul meu Website Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.