Fiecare țară are propriile ei obiceiuri de nunta: unele extrem de frumoase, ce amintesc de poveștile de altădată, în vreme ce altele sunt extrem de bizare.

Dacă ieri v-am povestit despre tradițiile de nuntă din România, astăzi vă propunem un articol în care vom afla ce reguli puțin mai ciudate există privind organizarea acestui eveniment în alte țări. Deși unele dintre ele pot părea de necrezut, acestea sunt respectate cu sfințenie de către viitori soți.

Iată câteva dintre cele mai curioase obiceiuri de nunta din alte țări:

Murdărirea miresei în Scoția

Înainte ca o mireasă din Scoţia să îmbrace rochia albă, prietenii ei o acoperă din cap până în picioare cu tot felul de alimente urât mirositoare precum pește, ouă stricate, lapte acru sau noroi. În unele localități, același obicei se practică și pentru mire și se spune că în acest fel cuplul este pregătit pentru greutăţile mariajului.

Lacrimi de iubire

În unele provincii din China miresele trebuie să plângă o oră pe zi, timp de o lună, până în ziua nunţii. Mai mult, şi rudele lor sunt încurajate să facă tot posibilul să bocească pentru a nu avea parte de ghinion.

În Congo nu e de glumă

În Congo, căsnicia este un lucru cât se poate serios și de aceea nu se fac glume, iar mirele și mireasa nu au voie nici măcar să zâmbească pe parcursul întregului eveniment.

Cura de îngrășat în Mauritania

Dacă în țările occidentale, femeile țin diete pentru a fi cât mai în formă la nuntă și a arăta mai bine în rochia de mireasă, în Mauritania cu cât o mireasă este mai grasă, cu atât reprezintă o garanție pentru o căsnicie prosperă. Unele mirese mănâncă atât de mult încât ulterior încep să aibă probleme de sănătate.

Fără toaletă înainte de nuntă

Unul dintre cele mai bizare obiceiuri de nunta înaintea evenimentului e cu sigurantă cel din unele zone din Malaezia unde tinerii ce urmează să se căsătorească nu au voie să își facă nevoile fiziologice timp de 72 de ore. Acest lucru este verifcat de rude pentru că se spune că dacă nu se abțin, vor naște copii morți.

Scuipatul miresei în Kenya

În comunitatea Maasai din Kenya, tatăl miresei o scuipă pe aceasta pe cap şi pe piept, în momentul în care pleacă împreună cu noul soţ pentru a o proteja de ghinion şi de ispite.

Monedele cu noroc

Viitoarele mirese din Suedia îşi pun monede din metale prețioase în încălțăminte. Acestea primesc de la tată o monedă de argint pe care o introduc în pantoful stâng și de la mamă o monedă de aur pentru pantoful drept, astfel se spune că nu vor avea niciodată probleme financiare.

Dinte de balenă pentru soție

În Fiji, bărbaţii trebuie să facă rost de un dinte de balenă pentru viitorul socru înainte să o poată cere de nevastă pe femeia visurilor sale.

Căsătorite cu un copac

În anumite părţi ale Indiei se crede că fetele născute într-o anumită perioada astrologică sunt blestemate și acest blestem se va transmite și viitorului soț și va duce la moartea prematură a acestuia. Singurul mod prin care se poate desface acest blestem este ca fata să se mărite cu un copac pe care mai apoi să îl taie.

Covorul uman

În Polinezia franceză, după nuntă, toate rudele şi prietenii miresei trebuie să se întindă cu fața în jos, formând un covor uman pe care vor păși cei doi tineri căsătoriți.

Sărutatul miresei

În Suedia, de fiecare dată când unul dintre miri se ridică de la masă, celălalt poate fi sărutat de către invitați.

Lingura iubirii

În Țara Galilor, în ziua nunții, mirele îi face cadou viitoarei soţii, o lingură de lemn lucrată manual, pentru a îi promite că nu o va lăsa niciodată să moară de foame.

Bătaia cu pește mort

În Coreea de Sud, după nuntă, prietenii mirelui îl pregătesc pe acesta pentru noaptea nunții printr-un ritual ciudat: îi leagă gleznele cu o coardă și încep să-i dea peste picioare cu un pește mort.

Căsătorie după doi copii

În unele triburi din Sudan, oamenii consideră că o căsnicie este oficială în momentul în care femeia face doi copii, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, bărbatul poate cere divorț.

Spartul paharului

Evreii au multe tradiții de nuntă, însă una dintre cele mai cunoscute este spartul paharului. După nuntă, mirele calcă pe un pahar şi îl sparge ca un semn al tristeţii poporului său după distrugerea templului din Ierusalim.

Pantofii jos

În unele părţi din India, mirele trebuie să îşi dea jos pantofii înainte să păşească spre altar, moment în care familia miresei încearcă să îi fure. Pantofii sunt păziți de întreaga familie a mirelui, însă dacă familia fetei reuşeşte să îi fure, îi poate păstra până când familia mirelui plătește o răscumpărare pentru ei.

Tu ce obiceiuri de nunta mai puțin obișnuite din alte țări cunoști? Spune-ne în secțiunea de comentarii! 😛

Fotografie de copertă realizată de I.D. Brothers